Ludvika 12 januari 2015: Lemont AB, Ludvika som ingår i Amymone Industri, Västerås har förvärvat Svanströms Lackeringar AB (Svanströms) med verksamhet i Smedjebacken. Svanströms, som omsätter ca 15 miljoner kronor är ett ytbehandlingsföretag som har kunder bla inom energi-, skogs- och industrisektorerna.

”Med förvärvet av Svanströms tar vi ett steg framåt och stärker vår position som helhetsleverantör inom skärande bearbetning, ytbehandling och montage. Svanströms kunnande, kompetens och kundbas kompletterar oss väl. Svanströms kunder är världsledande inom sina områden och de har en långsiktig strategisk position på marknaden” säger Tomas Olofsson, VD i Lemont.

”Att sälja företaget har varit ett stort och svårt beslut för mig, men med de nya ägarna Lemont ser jag att vi kan få resurser att ta ytterligare ett kliv i att utveckla bolaget och säkerställa våra kunders uttalade behov av att Svanströms skall växa och bredda kundbasen” säger Kenneth Svanström ägare och VD i Svanströms.

”Med Kenneth Svanström kvar i rollen som VD säkerställer vi att Svanströms fortsätter att skapa värde för våra kunder samtidigt som vi tillsammans skall utveckla bolaget in i framtiden” avslutar Tomas Olofsson.

Om Lemont AB

Lemont AB’s ägarbolag Amymone Industri är inriktade på investeringar i traditionella industriföretag. Amymones affärsidé är att genom aktivt och ansvarsfullt ägande, professionellt och proaktivt agerande utveckla långsiktigt hållbara bolag med god lönsam tillväxt.

Bolaget hade före förvärvet 10 bolag som 2013 tillsammans omsatte drygt 850 MSEK och sysselsatte ca 550 personer. Verksamhet finns i Ludvika, Hedemora, Kinna, Knivsta, Enånger, Rydaholm, Sala, Ockelbo, Alfta, Kalmar och Shanghai.

För ytterligare information:
Tomas Olofsson VD Lemont AB, 070-564 03 50
Kenneth Svanström VD Svanströms, 070-215 17 12

Inducore är en industrikoncern verksam inom
områdena 
fordonspåbyggnader, systemlösningar
och komponenttillverkning.